Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Προβληματισμοί... Τελικά πώς συμπεριφερόμαστε οι άνθρωποι μερικές φορές..

Σε μία από τις πολλές βόλτες μου στο ύπαιθρο την προηγούμενη βδομάδα και ενώ βρισκόμουν σε μία άκρως απομακρυσμένη περιοχή βαθιά στο άγνωστο τα μάτια μου αντίκρυσαν ένα ανατριχιαστικό θέαμα.. εικόνα που σε κάνει να αναρωτιέσαι..πώς συμπεριφερόμαστε τελικά μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι!!!! Το συμπεράσμα της εικόνας είναι απλό... Καθόλου σεβασμός ούτε προς τη φύση ούτε προς τα ζώα και ειδικά καθόλου ντροπή ούτε καν σκέψη από τον "καλλιτέχνη" για το πώς θα αντιδρούσε ένας λογικός άνθρωπος αντικρύζοντας αυτό το "΄εργο" της παράνοιας..
 Και όμως!!! Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε αυτά και πολλά άλλα στις απλές και καθημερινές μας σκέψεις και πράξεις... Και γώ θα ήθελα να του πώ αυτουννού του έξυπνου: "Τί σου έκανα ρέ και έπρεπε να γίνω θύμα της βλακείας σου; Μήπως έκανα κάτι κακό που απλά περιπλανιώμουν στα ..."λημέρια":σου και θαύμαζα το μεγαλείο της φύσης και αντί αυτού γιατί με αναγκάζεις τώρα να έχω δεύτερες σκέψεις για το ανθρώπινο γένος και την ανθρώπινη αναισθησία... Εμένα που αλήθεια πιστεύω στην από γεννησιμιού σου καλοσύνη! Ναί ρέ! Πιστεύω! Ότι έχεις το μυαλό να αντιληφθείς την αλήθεια και να πείς ...ήμαρτον.. και να το σκύψεις το κεφάλι..όχι σε μένα..! Σε σένα τον ίδιο γιατί εσένα προσβάλλεις με τις πράξεις σου!! "
 Και με αυτά θέλω να πώ ότι απλά πιστεύω και ελπίζω οτι όλη η ανθρωπότητα αργά η γρήγορα αλλάζει.. γίνεται καλύτερη..αλήθεια το πιστεύω.. καί το ελπίζω!!...